Lopott képek


(2006) 90’
Magyar-kanadai koprodukciós játékfilm

Producer: Hábermann Jenő
Rendező: Pacskovszky József
Operatőr: Kardos Sándor
Főszereplők: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Szacsvay László, Kocsis György, Tóth Barnabás, Máthé Erzsi, Magyar Attila, Müller Juli, Rudolf Teréz, Hábermann Lívia

Fesztiválszereplések:

Lagow – IFF
Palics – IFF
Prágai Intézet – bemutató
Ankara – IFF – ISFF


Végy egy mini Digitális kamerát, és fedezd fel vele a világot!
Így tesz Ottó, aki hatvan évesen vág bele a nagy kalandba. Az első mozgókép a feleségéről, Hajnalkáról készül. Minden olyan vidámnak tűnik, ám a nyárutóban a két nyugdíjas története egyre tragikusabb színeket ölt. Nem csak a világot, de önmagukat is megismerik a kamera által. Vettek egy kamerát, és felfedezték önmagukat. Gyengeségeiket, titkaikat, hazugságaikat. Észrevétlenül életük filmjében találják magukat, ahol a halál, a szerelem, és a párbaj a nőért mind képre kívánkozik.
Aztán ezt a kamerát a legrosszabbkor ellopják.
Egy bizományiban megveszik.
Bandi, a negyvenes éveinek végén járó férfi arra használja, hogy felvegye azokat a nőket, akik eljönnek az első randevúra. Arra, hogy önszuggesztióval magát valakivé tegye ez a fanatikus Manchester United drukker, ez a végtelenül magányos férfi, ez a bivalyerős férfi, aki nem csak magával, hanem hirtelen a Péter személyében betoppanó múltjával is kénytelen szembenézni.
A kamera Péternél köt ki, aki „problémamegoldó”, aki gyerekkori traumája óta beszédhibás, akit hajt a vágy az Apja után és hajt a vágy, hogy mint magánnyomozó megoldjon minden megbízást. Professzionálisan használja a gépet – most éppen egy kínai féltékenységi dráma közepébe pottyan. Tien Ming-et kell követni, ami nem is könnyű feladat, lévén, hogy a kínaiak nagyon egyformák.
Esténként a kamerán keresztül üzen Apjának, és közben megismerkedik a taóval. Ám, hogy a kút mélyén, ahova vettetik, segít-e neki Lao-ce, az derüljön ki a végén.
A filmben csak azt látjuk, amit a DV-kamera lát, mindig úgy, ahogy az a hős láttatja a valóságot, aki éppen a kamerát kezeli.
A helyszín Budapest alvóvárosa, Pomáz, és Ottóék nyaralásakor a Balaton.

Jelenet-és werk fotók

This entry was posted in Játékfilmek. Bookmark the permalink.