Régimódi történet


(2006) 6 x 50’
Producer: Hábermann Jenő
Rendező: Bereményi Géza
Operatőr: Kardos Sándor
Főszereplők: Eperjes Károly, Egri Kati, Cserhalmi György, Gubás Gabi, Nagy Ervin, Derzsi János, Szirtes Ági, Bíró Kriszta, Koncz Gábor, Básti Juli


Az 1800-as évek második felében egy debreceni család okos lánya férjhez megy egy vidéki földbirtokoshoz, Jablonczay Kálmánhoz. A házaspár a férj kastélyába költözik. Az eleinte boldognak induló házasságból három gyermek születik, de az új asszony, Rickl Mária hamarosan ellentétbe kerül a vidéki dzsentri életmóddal, férjével és apósával. A józan gondolkodású debreceni kalmárlány újításokat akar bevezetni a birtokon, de az álmodozó, könnyelmű Jablonczayak ellenkeznek. A családi vita odáig fajul, hogy a fiatal férj elkártyázza a kastélyt és a birtokot.
A házaspár Debrecenbe költözik Rickl Mária apjának ottani házába. A Jablonczayak itt megtűrt családtagok, a család feletti uralmat Mari veszi át. Férjét vidékre száműzi kasznárnak, és maga neveli a három gyermekét. Közülük kedvence az ifjabb Jablonczay Kálmán.
A könnyelmű Kálmánka elcsábít egy gazdag lányt, majd elherdálja felesége vagyonát. Kislányukat, Lenkét Rickl Mária veszi magához a debreceni házba. A nagyanya merev eltökéltséggel neveli unokáját. Lenke azonban hamarosan önálló nővé válik, és egy boldogtalan házasság után a saját lábára áll. Az idős Rickl Mária végleg magára marad a debreceni házban.

shop.filmart.hu

Jelenet-és werk fotók

This entry was posted in Tv-filmsorozatok. Bookmark the permalink.